OM-traineeship

Het Openbaar Ministerie is op zoek naar gedreven beginnende juristen voor het OM-traineeship. Het OM heeft op dit moment een openstaande vacature voor 15 traineeplaatsen met als startdatum 1 februari 2018. Hiervoor zoekt het OM medewerkers met uiteenlopende achtergronden en met een brede maatschappelijke blik die ten allen tijde de beginselen van de rechtsstaat durven te verdedigen. De sluitingstermijn van deze vacature is 7 november.

 

OM-Traineeship

Als trainee bij het Openbaar Ministerie bouw je mee aan een land waar iedereen zich veilig voelt, doe je recht aan de positie van slachtoffers en laat je de samenleving merken dat daders worden gecorrigeerd. Vanuit een landelijke opleidingsomgeving word je opgeleid. Het traineeship is een volledige functie, waarbij je dagelijks strafbare feiten beoordeelt. Daarnaast werk je zowel je juridische inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling waarbij je wordt begeleid door opleiders, mentoren en praktijkbegeleiders. Na de gezamenlijke opleidingsfase bij Parket CVOM, start je met werken op een ZSM locatie van een arrondissementsparket. 

 

Het traineeship duurt 12 maanden. Wanneer je je parketvaardigheidsbewijs hebt gehaald, kun je eventueel een verlenging van het traineeship krijgen (van maximaal 6 maanden). Maar ook behoort een verdere doorstroom, bijvoorbeeld naar de opleiding tot assistent-officier of de interventie- of onderzoeksomgeving  tot de mogelijkheden. Wil je meer weten over het traineeship? Bekijk dan deinformatiefolder, of de pagina over het traineeship.

Onze website wordt momenteel vernieuwd. Binnenkort vind je hier een up-to-date website!
Hello. Add your message here.