OM-traineeship

Het Openbaar Ministerie is op zoek naar gedreven beginnende juristen voor het OM-traineeship. Wij hebben op dit moment een openstaande vacature voor 15 traineeplaatsen met als startdatum 1 juni 2018. Hiervoor zoekt het OM medewerkers met uiteenlopende achtergronden en met een brede maatschappelijke blik die ten allen tijde de beginselen van de rechtsstaat durven te verdedigen. De sluitingstermijn van deze vacature is 18 februari.

Het OM-Traineeship
Ben jij een pas afgestudeerde juridische topper, en wil jij recht doen aan de positie van slachtoffers? Laat jij de samenleving merken dat daders worden gecorrigeerd? Kortom: bouw jij mee aan een rechtvaardige en veilige samenleving? Solliciteer dan nu naar één van de 15 plekken van het OM-traineeship, welke start op 1 juni 2018. 

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dat doen we samen met de politie en andere opsporingsdiensten. Bij strafbare feiten kan het gaan om overtredingen en misdrijven, variërend van snelheidsovertredingen tot moord. Meer weten over het OM? Lees hier verder.

Het OM-Traineeship
Vanuit een landelijke opleidingsomgeving leiden we jou als juridisch toptalent verder op. Je volgt een op maat gemaakt opleidingsprogramma van 8 maanden, waarmee je jouw juridische kennis verder leert verdiepen en toepassen in de dagelijkse praktijk. Daarna werk je 4 maanden op een arrondissementsparket, waar je zaken op het gebied van veel voorkomende criminaliteit gaat beoordelen.

Tijdens de opleidingsfase maak je kennis met de structuur en de werkprocessen binnen het OM en doe je vaardigheden op die je in je (toekomstig) functioneren nodig hebt. Ook krijg je zicht op het brede maatschappelijke veld waarbinnen het OM zich beweegt. Wanneer je aan het eind van het traineeship het parketvaardigheidsbewijs hebt gehaald, ben je in beginsel klaar om verder door te stromen in het OM bijvoorbeeld naar de interventie- of onderzoeksomgeving, of – na verdere selectie – naar de opleiding tot assistent-officier.

Wil je meer weten over het traineeship en het opleidingsprogramma? Bekijk dan de informatiefolder, of de pagina over het traineeship.

Onze website wordt momenteel vernieuwd. Binnenkort vind je hier een up-to-date website!
Hello. Add your message here.